Työ: Helsingin Yliopisto

Moderni audiovisuaalinen tuotantotila opetuskäyttöön.

Äänityslaitteisto

Helsingin yliopiston Svenska social- och kommunalhögskolan uudisti opetuskäytössä olevan radiostudion talven ja kevään aikana. Uudistuksen lähtökohtana oli päivittää olemassa oleva radiostudio vastaamaan nykyaikaisia työnkulkuja sekä lisätä visual radio -toiminnallisuudet studioon.

Mats Söderman, Svenska social- och kommunalhögskolanin digitaalisen kehityksen koordinaattori on tyytyväinen uuden studion toiminnallisuuksiin.

Studion tekniikka päivitettiin digitaaliseen tekniikkaan ja samalla päivittyi yliopiston käytössä oleva Jutelin Radioman-automaatio. Automaation ohjaustoiminnot integroitiin kosketusnäytölliseen ohjauskäyttöliittymään, joka mahdollistaa tulevaisuudessa myös studion yksinkäytön ilman äänitarkkailijaa. Innovatiivinen ohjauskäyttöliittymä ohjaa kaikkia studiotyössä tarvittavia laitteita ja kamerakuvat leikkaantuvat automaattisesti studiossa vuorollaan puhuvaan henkilöön.

Äänityslaitteisto

Uudistuksessa päivitettiin lisäksi studion äänitarkkaamo ja nyt pöydällä on myös perinteinen fader-paneeli. Näin mahdollistetaan opetus äänitarkkailun perusteista ja voidaan siirtyä kokonaan digitaaliseen maailmaan.

“Pipeline Median kanssa on ollut mukavaa ja erittäin joustavaa tehdä yhteistyötä ja olemme mielestämme saaneet juuri sellaisen studiokokonaisuuden jota lähdimmekin hakemaan. Jatkokehitysideoitakin on jo tullut kun olemme huomanneet mitä kaikkia uusia tapoja tuottaa radiota tämä mahdollistaa”, sanoo Mats Söderman.